На доплати лікарям область отримала менше половини запланованої суми

Фото: pravda.com.ua

За минулі 10 місяців року з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 Харківська область отримала тільки 44,9% субвенції. Це гроші, які мають йти на доплати лікарям та іншим працівникам медустанов, задіяних у боротьбі з епідемією.

Про це Харків Times дізнався з «Довідки про виконання бюджету області за січень-жовтень 2020 року», опублікованої на сайті Харківської облдержадміністрації.

Згідно з довідкою, з фонду боротьби з COVID-19 до бюджету області надійшло 13,6 млн грн, або 44,9% від плану на січень-жовтень.

У той же час, як повідомили Харків Times в прес-службі облдержадміністрації, перебоїв з виплатами медикам в даний момент немає.

Це пояснюється тим, що запланована сума перевищує реально потрібну на доплати.

«За фактом НСЗУ з усіма розраховується в повному обсязі і вчасно», — відзначили в обладміністрації.

Всі інші вливання з держбюджету область отримала в повному обсязі, відповідно до плану.

Зокрема, на реалізацію проектів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я держава передала 120 млн грн. На здійснення підтримки окремих установ і заходів в системі охорони здоров’я — 216,5 млн грн. На облаштування кисневих ліній в лікарнях, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 — 37,3 млн грн. Медична субвенція склала 1 045,6 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 10 листопада виявили 44 466 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 536 з яких – за минулу добу.

5 листопада до Харківської обласної інфекційної лікарні доставили нову кисневу цистерну.